Dierenriemtekens en seksualiteit Oppositietekens

dierenriemEen Ram kan van zijn oppositieteken Weegschaal leren hoe hij een relatie kan aangaan en hoe ‘ik’ ‘wij’ kan worden. Ram ontdekt nieuwe mogelijkheden als hij directe bevrediging uitstelt en compromissen leert te sluiten. Hij kan leren genieten van sensualiteit, seksualiteit en erotiek zodat je de fantasie die diep in je hartstochtelijke hart ligt, leert te waarderen. Het is zinvol als je ontdekt dat je ook gevoelens kan leren delen. Het lijkt misschien moeilijk te zijn, maar Ram heeft heel veel baat bij het delen van emoties in een relatie met iemand die hij kan vertrouwen.
Een Stier kan veel leren van zijn oppositieteken Schorpioen door taboes te overwinnen en hartstocht te leren beheersen. De Schorpioen waagt zich op terreinen waar veel Stieren afhaken, vooral op seksueel vlak. De heel intuïtieve Schorpioen kan ook inzicht geven in gevoelens en emoties, waardoor hij zich kan openstellen voor zijn partner. De Stier vindt het moeilijk om zich te laten gaan en de Schorpioen is de expert op het gebied van het orgasme, waardoor geliefden zich laten gaan en éénworden.
Het oppositieteken van de Tweeling is Boogschutter en heeft een vergelijkbare benadering van relaties. Beiden zijn heel sociaal, houden van plezier maken en van vrijheid. De Boogschutter heeft de diepgang waar het bij de Tweeling kan ontbreken. Tweeling kan soms oppervlakkige uitspattingen hebben en gaat ervan uit dat er wel weer een ander komt als deze relatie niet werkt. Boogschutter is echter geïnteresseerd in de liefde, wat het werkelijk is, hoe liefde zich verhoudt tot seks, hoe het voelt van je stuk te worden gebracht door liefde. De Boogschutter kan leren om de Tweeling af te brengen van enige cynisme.
Het oppositieteken van Kreeft is de nogal koele Steenbok. Althans volgens Kreeft. Kreeft kan van de hardere Steenbok heel veel leren over het beheersen van emotionaliteit en humeurigheid. De Steenbok laat zich niet leiden door zijn gevoel. Onder invloed van dit gedisciplineerde teken word je zelfzekerder en onafhankelijker. De Steenbok kan je leren om niet meer alles kost wat kost vast te houden en ook te stoppen medelijden met jezelf te hebben.
Het oppositieteken van de Leeuw is Waterman en laat zich niet leiden door emotionele spelletjes noch door passie. De Waterman kan de Leeuw leren om de ergste buitensporigheden onder controle te krijgen en leren hoe hij van zijn troon kan stappen. Watermannen beschouwen iedereen als hun gelijke; ze nemen mensen zoals ze zijn. De onconventionele Waterman kan Leeuw ook helpen om losser te worden, zijn waardigheid los te laten om meer van zichzelf te laten zien.
De Vissen, oppositieteken van de Maagd, zijn zeer emotioneel en gevoelig. Vissen kunnen de koele, emotieloze benadering van het leven compenseren en Vissen helpen andere mensen beter te begrijpen. De Vissen kunnen het hardwerkende en perfectionistische teken Maagd leren om meer te ontspannen en meer tijd vrij te maken voor andere dingen die wel belangrijk zijn, zoals relaties.
De Ram, oppositieteken van Weegschaal, is een heel direct teken. Van de impulsieve Ram kan je veel leren omtrent het aangaan van confrontaties en over het tonen van verlangen en gevoelens. Weegschaal kan ontdekken hoe aan de eigen behoeften te voldoen, iets wat Weegschaal verwarrend kan vinden, omdat hij op de ander is gericht. Onder de bezielende leiding van de Ram leert de Weegschaal zichzelf te behagen.
De wereld van Schorpioen is dramatisch, vol spanning en verborgen emoties. De gevolgen van pijnlijke trauma’s uit het verleden zijn merkbaar. De onverstoorbare Stier, het oppositieteken van Schorpioen, verstaat de kunst van het vinden van innerlijke rust, van het ontdekken van de plek in zichzelf die rustig en kalm is. Als Schorpioen zich richt tot de Stier, vindt hij een kalmer leefritme en meer emotionele gemoedsrust. Als emoties stabieler worden, voelt Schorpioen de dingen minder intensief. De Stier deelt niet het sterkste verlangen om de leiding te houden. Onder invloed van Stier kan Schorpioen zich meer ontspannen en het leven op zijn beloop laten.
Tweelingen is het oppositieteken van Boogschutter en hebben een zekere lichtvaardigheid waaraan het bij Boogschutter ontbreekt. De neiging om zich door enthousiasme te laten meeslepen en zich te verdiepen in dingen die interesse wekken, kan doorslaan. Boogschutter kan iets van Tweelingen leren rond genuanceerdheid en subtiliteit. Tweelingen gaan luchtig door het leven.
Steenbok is het oppositieteken van Kreeft die veel emotioneler is. Dit sterrenbeeld kan je leren om niet bang te zijn voor emoties en intuïtieve gevoelens. Door het kwetsbare deel te accepteren, is het niet meer nodig zich te wapenen tegen eigen gevoelens of gevoelens van anderen. Steenbok kan leren om te gaan met de verzorgende en ontvankelijke kant. De Kreeft leert eveneens de door Saturnus veroorzaakte autoritaire principes om te buigen en innerlijke kracht te matigen.
De Leeuw is het oppositieteken van Waterman en is open en warm. Waterman kan van de Leeuw leren hoe zich te ontspannen. Hierdoor wordt meer plezier ervaren in het liefdesleven, is er minder afstandelijkheid waardoor meer intimiteit ontstaat.
De Maagd is het oppositieteken van Vissen en is het scherpzinnigste teken van de dierenriem. De Maagd bekijkt de dingen van alle kanten voordat ze een beslissing neemt. Als de Maagd alle mogelijkheden tegen elkaar heeft afgewogen, kiest ze de meest praktische. Dit is een belangrijke vaardigheid die de Vissen mogen leren, omdat dit grote teleurstellingen kan voorkomen als illusies uit elkaar spatten. De energie van de Maagd vormt een tegenwicht voor naïviteit.
De dagelijkse bewegingen van de planeten, de transits, hebben een groot effect op ieders seksleven. En de langetermijnbewegingen van de planeten beïnvloeden onze relaties en hebben een invloed op wat we van een partner verwachten. Je kan je aangetrokken voelen tot verschillende partners doordat de planeten in beweging zijn. De invloed van een planeet kan bijvoorbeeld leiden tot veranderingen of kan een periode van toewijding binnen je relatie aangeven.
Seksuele huizen waaronder het eerste, het vijfde, het zevende en het achtste huis hebben te maken met seksualiteit.
Soms bevatten Huizen twee tekens of zelfs drie. Je kan op je geboortechart nakijken op www.astro.com wat jouw liefdesleven betreft.
Het Vijfde Huis is het Huis van de Liefde. Mensen met een Zon of Venus in het Vijfde Huis genieten van flirten en avontuurtjes. De nogal koude en starre planeet Saturnus zou dit gedrag afkeuren. Als Saturnus vreemdgaat tijdens een langdurige relatie, zal het om een duurzame buitenechtelijke relatie gaan en niet om een kort avontuurtje.
Het Zevende Huis is het Huis van Compagnons en het Huwelijk. Het teken van dit Huis en de planeten die zich hierin bevinden, beschrijven de partner die je zoekt en hoe je over het huwelijk denkt. Als een van de meest betrouwbare tekens, zoals Steenbok, in het Zevende Huis staat, neem je het huwelijk ernstig, zelfs als je de neiging hebt om te flirten. Als er een sterrenbeeld in staat dat een echte flirt is, zoals de Tweelingen, lijkt het misschien alsof je je relatie luchthartiger opvat dan je sterrenbeeld zou doen vermoeden.
Veel mensen trouwen met iemand die een sterrenbeeld heeft dat bij hun Zevende Huis past.
Iemand met een Ram in het Zevende Huis zou bijvoorbeeld worden aangetrokken door een Ram of door iemand die beheerst wordt door Mars; iemand met een Weegschaal in het Zevende Huis zoekt naar een Weegschaal of een Venusteken. Neptunus in dit Huis veroorzaakt romantisch (des)illusies terwijl een maan in het Zevende Huis leidt tot diepe emoties.
Als Mercurius zich in dit Huis bevindt, is communicatie heel belangrijk.
Het Achtste Huis is het Seksuele Huis. De planeten die zich hierin bevinden, zullen niet noodzakelijkerwijs in het dagelijkse leven zichtbaar zijn, maar zullen zeker naar boven komen tijdens seksuele contacten. Mars in het Achtste Huis duidt op een groot libido. De lichtgeraakte en onvoorspelbare planeet Uranus in dit Huis kan duiden op bi- of homoseksualiteit, maar Uranus kan ook aangeven dat je van een afwisselend seksleven houdt en een inventieve partner nodig hebt.

Veel plezier!

Mieke
www.miekecoigne.com